[Skip to Navigation] | [Skip to Content]

Find by type...
Find by property name...
Search by location...

Live Unique

The Bulrushes

Posted to Guest Bloggers by Siobhan on 8th March 2017

I arrived at The Bulrushes to meet the owners on the most beautiful summers day, the garden was in full bloom and the sun was beaming in through the windows. I could see this was a very special location that simply needed an injection of colour and texture inspired by the natural surroundings.

GP652

GP658

I took my inspiration for the re-design of the living space from the leat outside and the bulrushes that run along the edge. The abstract artwork on the wall behind the tan leather chair is my representation of the bulrushes and the sisal rug is also a take on these natural elements. I chose the big boucle weave with a deeper hue. 

GP654

As the living space is so large, I wanted to create a subtle divide and interest between the living and dining area. I did this by sourcing a gorgeous reclaimed work bench and placing totally oversized, zingy lamps by Pooky on top. 

GP653

The colour scheme of multihued greens and blues act as a representation of the elements and the foliage found in the natural environment that blankets the home and of course the beautiful lavish gardens of Trerice Manor which sits closeby.  I intensified these hues, using reflective and two-toned textures such as the sapphire blue velvet and blown-glass lamps, to give the room a special jewel-like quality.  The master bedroom with its more bohemian style reveals a subtle blush pink inspired by the blossoming courtyard.

GP656

GP657

GP660

When I first stepped foot into The Bulrushes (formerly The Old Flour Mill) my eyes were immediately drawn along the ten-meter space towards the end of the room. Here I sourced the biggest blocks of reclaimed Cornish granite that I could find and created a focal point.  The curb stone surround looks as though it could have been there since the cottage was first built and now there is something fabulous to look at as you walk into the room, a great place to display treasured possessions and a quirky mirror. Best of all, the stone acts like a huge radiator when the fire is lit, creating a really cosy room. 

GP659

GP661

The Bulrushes was a pleasure to work on, I'm always amazed how changing core elements like flooring and focal points can change a space so dramatically. 

Check the live availability of The Bulrushes to stay and experience this luxury cottage first-hand. Or, see more of Siobhan's beautifully styled interiors at her awe-inspiring home stay, Peacock Blue. To browse her full portfolio visit www.siobhanhayles.com.

Properties featured in this article: The Bulrushes

8th March 2017
by Siobhan

Siobhan

Siobhan is a freelance Interior Designer and Stylist who works from her home office on wild and rugged Dartmoor.

browse guest bloggers

[Top of Page]

Cookies

We use a small number of cookies on our site to enable functionality including Google Analytics. By continuing use of our website you consent to their use.

No cookies contain any personal information but they are necessary for the use of our site. See our Cookie Policy for more information about what cookies are used.